Lagunitas Undercover

image

Fantastiskt god och väldoftande öl

TYP: Amerikans Strong Ale 9,7%

Från svenska importören:

”På St. Patrick’s Day 2005 gjorde Kaliforniens lokala alkoholmyndighet ett hemligt försök att avslöja eventuell olaglig verksamhet vid ett av Lagunitas många bryggerievents. Utan att finna något otillbörligt, men med intrycket att festivalen inte gick ordningssamt till, belade man Lagunitas med näringsförbud i 30 dagar. Det kortades sedan ned till 20 dagar då man trots ytterligare utvärdering inte kunde hitta något att anmärka på.

I Lagunitas rebelliska anda skapades året därpå det uppnosiga Undercover Investigation Shut-Down Ale, till minne av den förödmjukande dagen. Ölet är en american strong ale med fyllighet, maltighet, styrka samt en rejäl portion bitterhet. Det har sedan dess hängt kvar som årligt säsongsöl och har ständigt legat bland de bästa Lagunitasölen på flera rejtingtjänster.”

Och visst är det en spännande öl. Doften är blommig och humlig. Fylld av smaker av härlig humlebeska. Vi hittar även toner av karamell, grapefrukt och härlig sötma.

Jag slås av hur len och mjuk den är trots hastigheten. Lång eftersmak som höjer upplevelsen. Detta är en öl jag högaktar och skall ni plocka något från hyllan med små partier på systembolaget så är detta en riktig home run!

Betyg: 9/10

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s