Oppigårds Thurbo Double IPA

2013-08-31 19.26.00

Oppigårds Thurbo DIPA är öl som jag fick syn på på nätet och som jag sedan inte har sett på Systemet, men helt plötsligt så fanns flaskan där och det blev naturligtvis ett självklart köp. Det som är signifikant för en DIPA (Double IPA) är mer humle och mer malt och även en högre alkoholhalt. Denna DIPA klockar in på 8.5%.

Till utseendet är ölet mörkt guldigt och färgen drar lite åt det oreanga.  Ölen är ofiltrerad och det dansar runt små jästfällningar i glaset.

Doften är av exotiska frukter. Passionsfrukten är den som framträder mest.

Smaken är härlig och jag gillar verkligen denna DIPA. Passionsfrukten följer med även i smaken och den är ordentligt besk men än lite söt i smaken. Trots den höga alkoholhalten blir ölen inte spritig. Det är en riktigt trevlig upplevelse att dricka denna öl.

Eftersmaken ligger kvar länge med sin tydliga beska.

Oppigårds fortsätter att levererar riktigt kvalitetsöl till svenskarna och det är bara att tacka och ta emot. För mig är det en fullträff!

Betyg: 9/10

Annonser

3 reaktioner till “Oppigårds Thurbo Double IPA

  1. Gillar din poetiska beskrivning av en rejält grumlig öl, ”dansande jästfällningar”, man blir ju tårögd! Men, du har rätt, ölen var bra.

  2. Var tvungen att testa denna efter din fina recension. Och jag, som en lekman i ämnet, håller helt med i hyllningen! Kombinationen med stor beska och den bakomliggande exotiska-frukter-smaken är en hit i min bok. Alkoholstyrkan bidrar med härlig styrka; snarare än obekväm spritighet. Doften är också en höjdare med all sin passionsfrukt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s