Evil Twin Yellow Cab lager

image

Vänta! En lager?

Ja, det blev en lager i dagens inhandlade batch. Ölen kommer från danskjäklarna Evil Twin Brewing.

Vid upphällning lämnar ölen ett ordentligt skum på tre fingrar. Skummet sjunker sakta och lämnar spår på insidan av glaset.

Färgen är ljust guldfärgad.

Doften är frisk och det luktar förvånansvärt  mycket av humle och även lite beska. Doften är förvånansvärt karaktäristisk och det gömmer sig mer i flaskan än vad jag först väntade – hittills allting bra. Små spår av grapefrukt och persika gömmer sig även i bakgrunden.

Smaken levererar även den en större upplevelse än förväntat. Humlesmaken är framträdande tillsammans med en tydlig beska. Små citrustoner tränger fram i munnen tillsammans med viss passionsfrukt och honung. Det är en bra lager – trevligt!

Eftersmaken är angenäm med en viss bitterhet och beska i bakre delen av munnen.

Yellow Cab Lager är ett förvånansvärd bra lager. Kanske är det för att den drar åt pale ale hållet med sin beska. Jag är imponerad av den här ölen och det är alltid kul att bli överraskad. Visst finns det god lager, det är inte det jag säger men denna sticker ut. Trevligt! Jag tror dock att ett sommarsläpp inte hade varit helt fel. Det här är  nog ett riktigt bra öl vid grillen med vänner!

Betyget blir 7/10

Annonser

En reaktion till “Evil Twin Yellow Cab lager

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s