La Rulles Triple

image

Även denna öl kommer från Systembolagets små partier och detta är en belgisk trippel. Jag har tidigare haft goda upplevelser av denna öltyp så det ska bli spännande att få smaka på la Rulles!

Ölen skummar kraftigt vid upphällning och skummet reser sig snabbt till toppen av glaset. Det blir ett tjockt ljust skum som fyller glaset där vätskan tar slut. Färgen är orangeaktig och grumlig. I glaset lämnas större jästfällningar eftersom ölen är ofiltrerad.

Denna öl luktar det Belgien om! Smaken för mig tillbaka till sommarens resa till Belgien där en hel del ”belgare” förtärdes. Doften erbjuder även honung & lite kraftigare maltdoft.

Smaken är precis som doften väldigt belgisk trots valet av amerikansk humle. Söt smak med citrus, örter och tropiska frukter. Även denna öl har ett brett register av smaker och den lämnar spår i hela munnen. För den som har druckit Straffe Hendrik Triple från De Halve Maan är den inte helt olik.

Eftersmaken lämnar en viss beska tillsammans med de citrustoner som finns i smaken. Lång och trevlig smak som långsamt mattas ut. Efter en liten stund träder även en smak av apelsinskal fram.

Överlag en bra titiple som jag tror kan lämna mersmak för många.

Betyg: 7/10
image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s