Fuller’s Vintage Ale 2013 [bottle no 062683]

image

Till utseende är denna öl en trevlig syn. Färgen är bärnstensfärgad med röda inslag. Skummet har mellanstora bubblor och är krämfärgat. Skummet lägger sig ca två fingrar högt. Skummet faller relativt snabbt ner och lämnar små spår längs glaset. Överlag blir det ungefär en ring runt glaset där bubblorna överlevt.

Alkoholhalt 8.5%

Doften är lite dov men med tydliga inslag av aprikos, sirap och lite apelsin långt där back lurar en viss nyans av knäckebröd.

Smaken är mjuk och söt. Karamellig, och aprikosen från doften återkommer i smaken. Den höga alkoholhalten gör sig påmind den värmer ner i strupen. Jag tycker också att ölen kan kallas lite kryddstark. Kolsyran är len i munnen.

Eftersmaken är lång och gör sig främst påmind långt in i munnen.

Det är alltid charmigt med ”årgångsöl” och 2013 är en trivsam öl. Som kuriosa erbjuder ölen ett utgångsdatum först 2023 vilket gör mig väldigt sugen på att anförskaffa mig fler flaskor och lagra över tid hemma!

Betyg: 7.5

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s