Helgkuriosa och allmänt

image

I helgen bjöds det på flera härliga inslag av öl!

Dels blev jag inbjuden på en spontan och lättsam oktoberölprovning med bidrag från bland annat Nils Oscar, Dugges, S:t Eriks & Samuel Adams. Vi förde inga protokoll men både Dugges och S:t Eriks imponerade. Nils Oscars levererar alltid men eftersom jag gillar deras öl hade jag kanske väntat mig något lite mer spännande. Tyskarnas oktoberöl levererade naturligtvis – vad skall man annars vänta sig? Jag sitter även på en amerikans oktoberfestöl från Widmer Brothers. Den står dock fortfarande på kylning.

Utöver den provningen styrde vi ihop en provsession av sex olika öl från De Molen, dessvärre fanns inte deras öl Amarillo med vilket är en öl jag ännu inte har provat men som jag ser fram emot. De Molen ses väl som ett av världens bästa bryggerier och det var härligt att få testa flera öl från ett sådant bryggeri. Dock var t.ex. Bed & Breakfast något av ett bakslag för mig. Smaker av kaffe och trädgård gjorde mig inte värst imponerad.

Helgens bästa öl måste ändå tillskrivas svenskarna bakom Omnipollo (uttalas omnipojjo).  En Imperial Stout vid namn efter den grekiska konungen Agamemnon. Ölen är kolsvart till färgen med en brunt skum. Härliga doften fyller glaset av kaffe, lönnsirap, lakrits. Underbar och kanske den bästa Imperial Stouten jag har druckit (egen recension kommer).
image

Jag kommer även att infinna mig på Örebros egna Öl & Whiskeyfestival. Detta kommer det att rapporteras mer om senare.

Värt att rapportera är även att Örebro kommer få ett eget Ölcafé i slutet av året. Nerikes Kulturbryggeri kommer även att förse dem med en egen öl vid namn Gnällbältar’n – Kul! Jag skall se till och ordna ett möte med personerna bakom för en liten intervju och sedan kommer det såklart att rapporteras om sortiment och annat.
image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s