Lervig Brewers Reserve Rye IPA

image

Detta är min första träff med en ”rye” IPA. Rye är råg och kanske känns mer bekant för vissa från Rye whiskey som är rågmalts whisky. Spännande med öl som är bryggt med lite mer ovanliga ingredienser och jag har sett fram emot den här IPA under en längre tid!

Ölen är bärnstensfärgad och vätskan är grumlig med små jästfällningar. Skummet bildas av små bubblor och reser sig lite mer än ett finger högt i glaset. Skummet faller samman snabbt men lämnar nästan inga rester på glaset.

Doften är lätt och inte så besk som jag hade förväntat mig, men däremot mycket kraftig av humle. Doften är väldigt behaglig och lite syrlig. Varma inslag av apelsinskal och citrusfruker, vaga dofter av knäckebröd och någon lite udda doft av gummi infinner sig.

Beskan som saknades lite i doften infinner sig desto mer i smaken! Kraftig men behaglig beska och mycket citrus i smaken. Lätta och lite söta toner är första intrycket men de spolas snabbt bort av kraftigare smaker. Beskan är påtaglig men alkoholen ligger väl maskerad i smakpaletten. Kolsyran är lite vass i början men blir ganska snabbt rätt mild.

Eftersmaken är lång och besk med syrliga inslag av citrusfrukter såsom lime och citron. Det blir nästan lite strävt i munnen.

Överlag är det en bra IPA och de med förkärlek till öl med kraftig beska kommer uppskatta den. Detta är min första träff med en ”rye” IPA vilket var kul och denna öl har inte avskräckt mig från vidare konsumtion!

Betyg 7/10

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s