Omnipollo Leon

image

Detta är nog den öl som tog sig in i det fasta sortimentet som jag var mest peppad på! Fantombryggeriet Omnipollo ligger bakom denna öl och jag har både läst goda recensioner om den och testat Agamemnon som jag tycker var en riktigt hit! Ölen är bryggd med champangejäst vilket är lite speciellt och jag väntar mig att ölen bidrar med något lite extra.

Om namnet då? Jo ”OMNIPOLLO är en samskrivning av ordet “omnipotens” och det spanska ordet för kyckling (“pollo”) och definieras bäst som en arbetsmetod. Syftet är gränsöverskridande och oväntade samarbeten där unika resultat följer. Ett sorts kreativt kaos där “pollo” symboliserar den till synes virrigaste av fåglar och dess brist på koordination” – Brill & Co.

Guldfärgad och och vätskan är grumlig. Skummet reser sig kraftigt i glaset och bildar ett 2-3 fingrar högt skum. Skummet faller sakta och lämnar vissa skumrester på glaset.

Doften är humlig och toner av lite bränd malt gömmer sig.  Den väldigt typiska belgiska jästdoften är tydlig och den följs av citrus och aningen brödiga toner kryssar sig fram mellan intrycken.

Smaken är typiskt belgisk och jästig men även med citron och en viss beska. Ölen är ganska torr och påminner lite om champagne men med örtiga inslag. Jag kan till och med sträcka mig så långt att säga att den nästan är lite sur i smaken. Jag tycker att ölen är lite spretig vid första anblick med med en liten stunds lugnar ölen ner sig och finner mer sin rätt!  Då är smaken rakare och jag tycker den är bättre.

Eftersmaken är kort och jästig. Den surheten som infinner sig i smaken ligger kvar längs sidorna av tungan.

Överlag måste jag erkänna att jag är lite besviken på helhetsupplevelsen. Detta var en öl jag verkligen såg fram emot efter succéölen Agamemnon. Jag rekomenderar att du låter den här ölen luftas och vila sig lite i glaset. Jag tycker att det hjälpte den att hitta lite mer rätt i smaken. Dock skall man ha i åtanke att denna öl bryggdes för att vara en ”festöl” och jag är inte direkt något fan av champagne och jag är säker på att detta spelar in. Men likaså faller den inte mig i smaken riktigt.

Betyg: 6/10

Bild: Den grymt goda Agamemnon från Omnipollo!

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s