Ballast Point Sculpin IPA

image

Först ut är Ballast Point Sculpin IPA.

Denna öl införskaffades under dagen. Den till hör sortimentet med små partier som släpptes idag (1 oktober). Denna IPA ses av många som en av världens bästa och på ratebeer.com har den 100/100 så jag är minst sagt nyfiken på vad den kommer att leverera.

Härligt guldig färg med lite orange i. Skummet blir ca två fingrar högt och lämnar en hel del rester på glasets insida medan det sakta faller.

Den är 7% till styrkan.

Doften är frisk och varm. Lite besk men tydliga toner av exotiska frukter så som grapefrukt, citrus. Humlen gör sig påmind. När jag hällde upp drycken spred sig doften snabbt i rummet. Jag blir väldigt imponerad och jag hoppas att smaken levererar samma upplevelse som doften.

Citrus och grapefrukten tycker jag följer med ner i glaset. Lite torr grapefrukt med den tydliga beskan gifter sig väl. Den här ölen är minst sagt god! Iite honung och nästan jordiga inslag gömmer sig i bakgrunden.

Eftersmaken ligger lugn men efter en liten stund framträder en ganska kraftig beska. Lite syrlig som från grapeskal.

Trevlig och god. Jag hoppas jag får tag i mer från Ballast Point. För att sammanfatta skulle jag säga att det är en riktigt god IPA som jag skulle välja framför andra öl om den fanns som standard men en perfekt 10a som den har fått lite var stans håller jag inte riktigt med om. Den är inte tillräckligt unik och det finns fler öl som liknar den. Men riktigt god som sagt med riktigt imponerande doft.

Betyg: 8

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s