Chimay Dorée Goud

image

Jag älskar belgisk öl. Men jag är inget fan av Chimay. Konstigt.

Denna öl kommer från de små partier som släpptes första oktober. Detta öl är tydligen det öl som munkarna själva dricker intern. Kul att ”internölen” har hittat sin väg ut ur klostret och i större partier. Chimay är en av trappisterna så det är kul att få prova en öl utöver de vanliga tre sorterna (blå, vit & röd).

Den här ölen är 4,8% stark.

Vätskan är ljus och grumlig. Det blir lite drygt ett finger skum. Det vita skummet är flyktigt och lägger sig snabbt och lämnar minimalt med rester längs glaset. Kvar blir ett tunt lock av skum.

Doften är sådär belgisk som bara en belgare kan vara. Det är jästigt, det doftar lite malt och brödigt.

Smaken är förvånansvärt bra. jag brukar normalt inte gilla Chimay även om jag gillar trappistöl. Den här däremot tycker jag är riktigt behaglig. Den typiska jästigheten och den lite tydligare beskan än vad jag är van med (jämfört med andra Chimay) gör sig bra tillsammans. Det finns smaker av knäckebröd, lite aprikos och även marsipan. Lätt kryddig. Jag skulle inte säga att den är ovanligt smakrik men det händer ändå lite så att säga. Kolsyran är stor och bubblorna känns tydlig i munnen.

Eftersmaken är len och lämnar en liten beska i munnen tillsammans med marsipan.

Det är en trevlig öl som jag tror många kan ta till sig. Bättre än andra Chimays anser jag men smaken är ju som… Ja ni vet. Lättdrucken och trevlig. Gör sig nog väldigt väl med lite tilltugg.

Betyg: 6.5/10

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s