Omnipollo Hypnopompa

image

Denna öl är spännande på flera sätt. Dels är den bryggd hos klassbryggeriet De Molen i Holland men den är även bryggd med marshmallows och vanilj.

När jag häller upp denna öl är den helt kolsvart och det finns inte en tillstymmelse till att se genom den.  Vätskan är även helt stilla och det finns inte ett uns av kolsyra. Det blir en handfull bubblor längs glasets kant, men när de är borta är den spegelbank. När jag lutar glaset lämnar den likt whiskey oljiga spår i glaset. Inte riktigt likt whiskey men det påminner helt klart!

Doften är fylld med intryck. Jag känner stor sötma från marshmallows, vanilj. Rostade kaffebönor, sirap, mörkt mörkt bröd, lite alkohol i slutklämmen.  En microdoft av parfym smyger sig in men den är minimal.

När jag smakar på ölet så blir jag lite chockad. Stor sötma. Det är massor av smaker här. Men det som förvånar mig mest är hur vätskan beter sig i munnen. Den känns tjock och oljig i munnen. Den omfamnar hela munnen och ligger kvar som ett tunt lager. Det låter inte gott men det är det. Riktigt gott! Det smakar sött, vaniljigt. Lite kaffe och mörk choklad och kraftigt bränd malt och bränt socker. Oj!

Eftersmaken är riktigt  lång och med många intryck. Jag vill nästan inte att dom ska försvinna. Först de söta smakerna och när de sedan mattas av blir de lite mer rostade tonerna kvar.

För mig är ölen en fullträff. Massa smaker som gör sig väl tillsammans. Jag tycker det är spännande med den lite oljigare texturen och den totala avsaknanden av kolsyra.

Betyg: 8/10

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s