Mikkeller K:rlek Höst/ Vinter 2013

image

Denna öl kommer från Mikkeller som är ett dansk fantombryggerli likt Omnipollo. Ölet är en pale ale för Höst/ Vinter 2013. Mikkeller är väldigt populärt och det är kul med en säsongsöl!

Vid upphällning ser ölet ut som apelsinjuice. Det är en grumlig och orange vätska som hälls upp. Skummet blir ett finger högt och lämnar mycket rester längs glasets insida.

Dofter har mycket att erbjuda. Syrligt godis och mycket exotiska frukter. Ölet är bryggt med ananas och det undkommer nog ingen.  Fräsch och doftrik. Humlig bas.

Smaken är spännande. den är bryggd med fyra olika humlesorter och det märks. Stor humlighet och den påminner vid första intrycket lite om Poppels DIPA som jag skrev om igår. När de första tonerna sköljs bort stiger istället syrligheten. Den sura ananasen gör sig påminnd i smaken tillsammans med en rätt hög beska, vått gräs och lite skog. Det är många intryck.

Eftersmaken är lång och den är besk med lite syrlighet.

Vad jag har läst runt på nätet skall förra årets version vara vassare men jag som aldrig drack den låter den här stå på egna ben och jag gillar den. Jag hade dock önskat lite bredare smak. Den känns lite för smal i smaken och tunn. En säsongsöl som är höst/ vinter hade jag nog förväntat mig något mastigare och inte så fräscht och lätt.

Betyg: 7

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s