Boulevard Smokestack Series Double-Wide IPA

image Den här ölen är beställd från Systembolagets beställningssortiment, den går att beställa styckvis för den som är intresserad. Detta är en amerikansks IPA från det Kansasbaserade bryggeriet Boulevard Brewing. Högt betyg på ratebeer.com fångade mitt intresse möjligheten att beställa en (1) från Systembolaget gjorde det till ett självklart val.

Färgen är bärnstensfärgad med drag åt brunt. Skummet bildar ett ca tre fingrar högt skum med lite större bubblor. Skummet faller långsamt och lämnar ordentligt med rester! Vätskan är grumlig och det är en hel det jästrester som simmar runt i glaset. När jag öppnar flaskan sprider sig genast en stor doft. Stor del frukt och sötma! Det doftar mycket humle men det blandar sig väl med sötman. Kolafudge, barr, grillkrydda(?), lite rök, tropiska frukter såsom mango och apelsin. Det finns en liten och konstig kemisk doft som inte riktigt hör hemma här.

Styrkan är 8,8%

Smaken är spännande. Ovanlig IPA-smak. Rätt stor beska och humlighet. Lite för påtaglig  alkohol i smaken. Exotiska frukter såsom mandarin, apelsin och lite mango. Små toner av skog. Den lite kemiska doften återfinnes även i smaken. Överlag trevlig men jag upptäckte samtidigt att bäst före datumet var idag. Bra känsla i munnen. Den känns bred och ger ”utslag” över hela tungan. Eftersmaken bidrar mest med en subtil beska. Inte mycket mer. Överlag så är det här en IPA som borde passa mig perfekt. Mycket fukt och stor humlighet. Men som jag skrev tidigare går ölen ut idag och kanske är det det som gör att den inte riktigt når hela vägen hem. För 40kr finns det betydligt bättre India Pale Ales att tillgå. Den lite konstiga kemiska smaken och doften förstör helhetsupplevelsen. Plus för sötman vill jag dock tillägga!

Jag skulle gärna testa en färskare version på denna öl och jämföra jag tror det kan hjälpa med tanke på andra recensioner och ratebeer-betyget.

Betyg: 5 Reservation för betyget, en färskare öl kan säkert vara bättre än den jag har fått tag på.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s