Lagunitas Hop Stoopid

image

Det är en DIPA från Systembolagens små partiersom lanserades den första oktober. Jag har har tidigare haft riktigt trevliga upplevelser i Lagunitas och det ska bli kul att testa denna öl. jag hoppas på en ordentlig humlehistoria!

Skummet är vitt och ca två fingrar högt. Dom små bubblorna försvinner snabbt och lämnar väldigt lite rester. Vätskan är helt klar och färgen är mörkt gyllene som drar lite åt rosa.

Styrkan är 8%

På sistone har jag druckit flera doftsensationer men när jag häller upp denna öl fullkomligt exploderar humledoften. Jag bryggde öl för ungefär en vecka sedan och när jag stoppade ner näsan i glaset luktar det nästan precis som i den lilla humleförpackningen! Wow! Det är också andra dofter som snällt får samsas med den stora humligeten. Det doftar av jord, halm, lite syrlighet, elegant beska. Apelsinmarmelad och söt honung syr ihop säcken på ett angenämt sätt.

Smaken är stor. Mycket humle utan att bli otrevlig. Snarare elegant och med frisk beska än något annat. Kolsyran är trevlig och förhöjer den humliga upplevelsen. Apelsin blandas med inslag av barr och skog. Den här ölen är lättdrucken. Lätt toffesmak med tropiska frukter och äpplen.

Eftersmaken är inte helt oväntat även den humlig. Trevlig beska och viss fruktighet.

Vilken härlig öl. Jag gillar öl som erbjuden stor humlighet. Lagunitas lyckas med den fina balansgången där det lätt kan bli för mycket, mer är inte alltid bättre. Men dom håller sig på rätt sida spåret och levererar en trevlig öl med bra beska och humlighet. Den känns frisk! Det är stor flaska och den stora humligheten blev lite tung mot sista klunkarna. Det tillsammans med en rätt hög procentsats, så att dela den med en kompis kanske inte är en helt dum ide.

Betyg: 8,5/10 Detta är en riktigt härlig öl så den får sigillet Guldkornet

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s