Eskilstuna Ölkultur Red Ale

image

Denna öl kommer från svenska Esklistuna Ölkultur. Jag har tidigare bara druckit deras DIPA men den tyckte jag var riktigt bra! Det är dock min enda erfarenhet från bryggeriet så jag vet inte riktigt vad jag skall vänta mig.

Ölen är är röd till färgen med drag åt brunt och skummet är lätt beige. Vätskan är grumlig. Det tre fingrar höga skummet har stora bubblor som rätt snabbt faller ner, men lämnar en del rester längs glaset. Kvar blir ett par millimeter högt skum. Det ligger kvar en del jäst i flaskan.

Ölets styrka är 4,7

Doften är frisk och det luktar förvånandsvärt mycket av humle – trevligt! Det doftar även av exotiska frukter. Citron & rostad malt. En lätt beska ligger som avslutning.

Smaken erbjuder en del men lämnar samtidigt en del att önska. Jag hittar sur citron som blandas med fläderblom. Men det finns något som jag inte riktigt hittade i doften. Det är en angenäm kaffe-chokladsmak som har lyckats hitta sig in. Syrlig beska som levererar en liten punch mot slutet. Den amerikanska humlen som använts uppskattar jag.

Eftersmaken är inte den längsta men inte den kortaste. Citron och fläder är de tydligaste inslagen.

Jag blir dock lite besviken på helheten. Det finns potential i denna öl men den känns lite för lätt i munnen. Det händer inte tillräckligt mycket och den känns för lätt & tunn. Plus för den trevliga amerikanska humlen, och kaffe-chokladen men tråkigt att Esklistuna Ölkultur inte får ut mer. Jag tyckte deras DIPA på Öl & Whiskey-mässan var riktigt god, kanske hade jag för höga förväntningar.

Betyg: 6

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s