Beerbliotek Bobek Citra

image

Detta är en öl som jag har beställt hem från Systembolagets beställningssortiment. Beerbliotek kommer från Göteborg och är riktigt nya på ölmarknaden vilket är kul! Detta är den första ölen från killarna som har hittat hem till mig.

(Batch 7)

Ölen har en härligt dov orange färg och vätskan är grumlig. Skummet blir bara något finger högt med små bubblor. Kortlivat skum men det ligger en tunn hinna av skum kvar. Minimala rester längs glaset.

Styrkan är 5,7%

Det doftar erbjuder en tydlig humlighet och det gillar jag. Jag upplever den som besk och och fräsch. Framåt på något sätt. Det doftar även av citronskal, viss jäst och halm. Något tunn i paletten men det den erbjuder gör den bra.

Smaken är även den bra humlad. Den stora kolsyran med de vassa bubblorna gör det svårt att ta in ölen i sin helhet tycker jag. Men den humliga smaken får sällskap av gröna bananer, citrus och förvånansvärt mycket ananas. Trots att det kanske inte borde smaka det drar jag ändå små paralleller tillden typiska belgiska jästigheten. Jag upplever också en viss torrhet. Den ganska höga beskan tycker jag förhöjer upplevelsen och helheten.

Eftersmaken är syrlig & besk men ganska kortlivad. Lite stäv i munnen.

Jag tror att den här ölen är en fröjd under sommarmånaderna som törstsläckare. Mycket smak, beska och humle. Allt eftersom jag dricker den blir den bättre och bättre. Min först lite aviga inställning går sakta över till positiv och nyfiken. Detta är min första öl från svenska Beerbliotek och nu vill jag smaka mer!

Som fotnot får jag även berömma för sjysta arbetskläder på bryggeriet!

Betyg: 7.5

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s