Oskar Blues Brewery Dale’s Pale Ale

image

Jag skall erkänna. Detta är en öl som jag har tittat på många gånger men dragit mig för att köpa endast på grund av löjliga ytliga skäl. Jag är normalt inget fan av plåtburk och den är väl inte den bästa designen på Systembolaget. Efter att ha kollat runt på nätet så verkar det som att dom flesta tycker att detta är en riktigt bra öl. Därför har jag beslutat mig för att testa en. Det ska bli kul att se vad detta Coloradobryggeri har att erbjuda. Egentligen borde jag veta att den kommer vara bra då min amerikanska vän från just Colorado sade: ”Any Colorado beer you can get your hands on is usually worth trying!”.

I glaset denna gång ser vi ett bärnstensfärgat öl. Skummet är vitt med små bubblor som lägger sig snabbt men lämnar mycket rester. Vätskan är klar.

Doften är väldigt trevlig. Den är främst maltig och söt . Det dofar mycket av sirap & malt, men när den doften får en chans att lägga sig kommer det istället fram en viss humledoft som väger av den söta sirapen på ett bra sätt och balanserar upp helhetsupplevelsen. Det tillsammans med aprikos, apelsin & smörola gör det till en angenäm bekantskap.

När jag väl smakar på den är den tydliga sirapsdoften med även i vätskan. Det är en ganska söt öl men mer välbalanserad än andra. Vanilj, smörkola, exotiska frukter & humle. Kolsyran är mild och som jag tidigare skrev är den välbalanserad.

Eftersmaken är ganska kort men söt och trevlig. Den gör ett riktigt gott intryck överlag.

Detta är en öl jag hade riktigt låga förväntningar på och har dragit mig för att köpa då den inte er ut att leverera någon kvalitativ upplevelse men jag är redo att krypa till korset och säga att detta är en riktigt bra öl. Söt men frisk. Bra!

Betyg: 8 denna får även sigillet Guldkornet.

Annonser

En reaktion till “Oskar Blues Brewery Dale’s Pale Ale

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s