Epic Hop Zombie

image

Detta lovar gott det här. jag gillar kraftigt humlade öl och denna öl heter Hop Zombie. Ölens tagline är ”Need… More… Hops…” Det lovar en hel del. Det är en DIPA så extra av allt om man skall bryta ner ölypen. Jag har inte druckit massor från Epic men jag har varit nöjd tidigare.

Denna humliga öl är mörtk gyllene. Det bildas ett krämigt tre fingrar högt skum som håller sig vid liv väldigt länge. Sakta faller det och lämnar en hel del rester på insidan av glaset. Det är en riktigt ”snygg” öl. Vätskan är helt klar.

Styrkan är 8,5%

Precis som Lagunitas Hop Stoopid lovar denna öl en ordentlig humlekick! Den slår direkt med sin kraftiga humle men inte riktigt på samma sätt som Hop Stoopid. Denna är lite mer tillbakadragen och försynt. Inte riktigt lika kaxig skulle jag väl kunna kalla det. Det betyder inte att humlen inte finns där, tro mig det är stor en stor humleupplevelse. Doften som inte är lika humlestinn tillåter fler dofter att hitta fram och det finns inslag av citrus, våt skog, små inslag av passionsfrukt och även grapefrukt.

Smaken är inte helt oväntat riktigt humlig. Den är fruktig och erbjuder inslag av grapefrukt & citrus. Det smakar av barr och gräs men även lite apelsnjuice. Trevlig beska som rundar av de kraftiga smakerna.

Eftersmaken är lång och trevlig. Passionsfrukt tillsammans med humlen och beskan är de tydligaste inslagen.

Oj vilken trevlig öl. Jag håller Lagunitas Hop Stoopid högt och jag blir lite sliten. Lagunitas Hop Stoopid upplever jag som betydligt kraftigare i humlesmaken och kallar man en öl Hop Zombie så ska det väl kanske vara ännu mer humle? Den här är däremot friskare och lättare. Det går att dricka mer utan att den börjar kännas lika tung. Överlag tycker jag att det är en riktigt bra DIPA som erbjuder ett lite större djup än Hop Stoopid gör samtidigt som den levererar en riktig punch!

Betyg: 8.5

Annonser

En reaktion till “Epic Hop Zombie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s