Sierra Nevada Tumbler

image

Detta är en brown ale från amerikanska Sierra Nevada som ofta levererar riktigt bra öl. Den inhandlades den första november i och med släppet av små partier. Jag har rätt höga förväntningar på den här, jag hoppas SN levererar!

Det öl är mörkt brun med drag åt rött. Skummet lägger sig ca två fingrar högt, har mellanstora bubblor och är lätt beige till färgen.

Styrkan är 5,5%

Det doftar ordentligt av rostad malt och även rökt kött. Humlen ligger inte i fokus i detta öl utan främst malten. Choklad, malet kaffe och bröd fyller ut den lite krispiga upplevelsen.

Precis som Sierra Nevada säger är det ett riktigt höstigt öl. Den röstade malten för sig påmind även i munnen. Det drar åt en vid rökighet men der finns även en sötma från sirap. Lite tunn i smaken och jag hade väntat mig en större upplevelse. Jag tänker på löv på marken när jag dricker den här ölen. Kolsyran är len och snäll i munnen.

Eftersmaken är kort och erbjuder rostade toner med lite kaffesmak i bakgrunden.

En okej brown ale. Inte så mycket mer. Jag tror att Sierra Nevada hade kunnat göra en bättre höstöl. Lite för klen i smaken och vill du ha en bra höstöl, så satsa på en brown ale från svenska Poppels istället!

Betyg: 5,5

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s