Brasserie Caracole Nostradamus

image

Även denna öl kommer från systembolagets små partiet som lanserades nu i månadsskiftet. Jag har aldrig druckit något från detta bryggeri så jag har inga förutfattade meningar. Kul som vanligt med ny öl!

Djupt bärnstensfärgad vätska. Skummet är ljust brun och reser sig två fingrar högt. Skummet faller snabbt ner. Lämnar endast lite rester i glaset och kvar lämnas bara lite bubblor längs kanten.

Styrkan är 9%

När jag stoppar ner näsan i glaset doftar det av malt. Det är en doft som utöver malten balanseras väl av sötare dofter. Det finns inslag av honung, sirap och apelsin och fikon. Det doftar lite av rödvinsglögg. Lite spritig överlag. Efter en liten stund lägger sig intrycken och den där typiska belgiska doften som jag saknade i början finns nu där.

Smaken är bra, jag gillar den. Jag känner en tydlig sötma av fikon, plommon och sirapsbröd. Värmande alkohol. Lite spritig är den dock vilken drar ner på upplevelsen, men det är inget som förstör eller för det till en ”deal breaker”. Det finns lite apelsin precis som i doften och jag tycker att det här är en riktigt bra och välbalanserad öl.

Eftersmaken är sköt och angenäm. Den känns ganska frisk trots hög alkohol och stor sötma.

Överlag en bra kraftig och söt belgisk ale som jag gärna skulle dricka igen. Plus för läcker etikett.

Ursäkta spillet på bilden!

Betyg: 7.5

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s