Dugges High Five IPA

image

Detta är en öl som kommer från beställningssortimentet på Systembolaget och som har legat hemma två-tre veckor utan att ha blivit uppdrucken. Jag har liten erfarenhet från Dugges och har bara testat deras Hop Black tidigare (https://alesmakaren.se/2013/10/14/dugges-hop-black/) som var helt ok. Det här är en IPA med fem amerikanska humlesorter vilket verkar lovande!

Vätskan är grumlig och färgen är djupt bärnstensfärgad. Skummet lägger sig förvånansvärt kort. Ett halvt finger i mitt glas (Beer Cup från Omnipollo/ A-B-C). Det lämnas någon försiktigt rest från skummet i glaset.

Doften är krafitgt humlig och riktigt trevlig. Det doftar ordentligt av tall och skog. Den här är riktigt frisk/ besk med en del citrus. Jag blir definitivt imponerad av doften. Det doftar mäktig amerikansk IPA. Det känns som att Dugges visste vart dom ville och fullföljer på ett riktigt bra sätt.

Smaken är precis som doften kraftigt humlig. Den påminner lite om Hop Zombie. Ganska stor beska. Trots den ordentliga humlesmaken tycker jag inte att det tar över och bara blir en ”humleöl” utan det finns mer att ge.  Det smakar av grapefrukt och citronskal och jag gillar det. Ordentlig amerikans karaktär vilket inte är så konstigt med tanke på humlevalet.

Eftersmaken erbjuder en ordentlig beska och är rätt lång. Trevlig och tydlig.

Det här är en riktigt bra IPA. Mycket och bra humle, går aldrig över styr och känns inte heller spretig. Mycket bättre Hop Black för mig. Jag tycker att den här står sig väldigt väl och den här gör mig väldigt sugen på att testa mer från Dugges. Snudd på 8:a i betyg… Eller nej, den får faktiskt en 8:a, det är den värd. Den får även guldkornet!

Betyg: 8

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s