Omnipollo Erzulie

image

Den här kom från de små partierna i och med oktobersläppet. Det gör är Omnipollos sätt är göra ett barley wine. Alkoholstark och snygg kan jag väl beskriva de intryck jag fått på förhand.

Denna barley vin är orangefärgad och vätskan är väldigt grumlig. Suimmer blir något finger högt och är lätt beige. Det är krämigt och faller ganska fort. Det lämnas en hel del rester på glasets insida.

Styrkan är lite imponerande 13%

Ölens doft är väldigt söt. Det doftar av vienergummin och en del jäst. En del apelsin , knäck och rätt stor gryddighet Det doftar en del av alkoholen och jag har ganska svårt att placera mina intryck.

Smaken erbjuder en ordentlig upplevelse. Jag har inte druckit så fasligt många barley wine så jag har inte riktigt så mycket att jämföra med som jag hade önskat. Det första jag slåss av är hur krämig den är. Vätskan är nästan som marmelad. Den är tjock och väldigt söt. Det smakar av honung och apelsinmarmelad men är samtidigt kryddig.

Eftersmaken är lång och söt. Den ligger kvar i munnen och det smakar av honung och peppar. Likt Hypnopompa lämnas ett oljig intryck i munnen.

Nej. Den här var ingen höjdare för mig. Jag uppskattar verkligen upplevelsen och att få se hur killarna bakom Omnipollo tolkar denna öltyp men för mig är det som sagt ingen höjdare för 69,90 hade jag hoppats på något godare. Jag har dock lagt en på långtidslagring och det ska bli väldigt kull och se om den lugnar ner sig över tid.

Betyg: 6
image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s