Besök hos Närkes Kulturbryggeri

image

Igår var det kladdkakans dag så Näres Kulturbryggeri bjöd in på kladdkaka och porterprovning!

Jag var där även på IPAns dag. Då bestod ”puben” av den lokala squaredanceföreningens övningslokaler som ligger i anslutning till bryggeriet. Ni har dock kulturbryggeriet tagit över dessa lokaler och det hade tillkommit en bardisk. Håge & Berith från bryggeriet berättade att det skulle tillkomma lite trevligare inredning och de kommer även att anordna pubkvällar för medlemar. Medlem blir du genom att anmäla dig till deras maillista vilket är väldigt lätt gjort! Roligt att bryggeriet öppnas upp och gör det lite mer tillgängligt att dricka deras utsökta öl.

Åter till ölen. Det bjöds som sagt på porter och det var fem olika sorter. Jólners dricka; en milkstout på 3,6%. Bärke Mickes Porter på 8%. Black Golding på 7,1%. Sedan var det två lite mer speciella öl. En stormaktsporter från 2009 och en stormaktsporter från 2006. Det kan enkelst sammanfattas såhär: Närkes Kulturbryggeri vet hur man brygger porter. Stormaktsportern från 2006 var definitivt kvällens vinnare och den seglade nog samtidigt upp på min top 3/ top 5 lista. Otroligt mycket smak, välbalanserad, lång & len eftersmak. Fantastiskt bra. Tack för den kvällen Närkes Kulturbryggeri!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s