Sotholmen Extra Stout

image

Vätskan jag häller upp är kolsvart utan antydan till att släppa genom ljus. Skummet är brunt och nästan tre fingrar högt. Det faller sakta och lämnar mycket rester i glaset.

Det doftar kraftigt av rostad malt. Det doftar av gran, sirap, kaffe, mörk choklad, lite fuktigt trä och även rökt kött. Ja det är många dofter som blandas i en här stouten. Jag upplever den trots de tyngre dofterna som rätt frisk och framåt. Trevlig att dofta på och det känns inte så enkelspårig som en del kraftiga stouts kan bli. Helt klart trevlig!

Det första jag tänker på när jag dricker min första klunk är hur otroligt len den är. Kolsyran är vad jag skulle kalla för perfekt. Inte vass och kantig någon stans utan väldigt rund och tillmötesgående. Jag känner såklart av den rostade malten med de typiska kaffetonerna. Det här känns som en ganska lättdrucken öl. Det smakar lite av bränt socker, gräddkola och en viss beska men även lite torkad frukt. Det här är en väldigt snäll stout.

Eftersmaken är medellång. Jag känner en viss bitterhet och lite kaffe.

Det här är en ovanligt god stout. Jag tycker den känns fräsch och lätt och det mörka tunga är otroligt välbalanserat. Jag är lite ledsen att det endast är 25cl i flaskan. Jag vill ha mer av det här!

Betyg: 8 (väldigt nära 8.5) Denna går in som guldkorn!

Annonser

En reaktion till “Sotholmen Extra Stout

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s