Klackabacken IPA

image

Detta är en öl från lilla Klackabackens bryggeri. Jag drack deras bourbon stout för ett lite tag sedan och den överraskade verkligen positivt. Jag hoppas de lyckas göra det även med denna öl som beställdes hem samtidigt som stouten.

När jag häller upp den här ölen är möts jag av en ganska mörkt bärnstensfärgad öl, och vätskan är grumlig. Skummet blir bara något finger högt. Det lämnas dock mycket rester från skummet i glaset och det blir kvar en liten skumkrona.

Doften är erbjuder viss beska men även en del sötman. Tydlig humledoft och beska som balanseras upp av söt honung och aningen gräsighet. Frukter som persika och passionsfrukt och lime tillåts utrymme och det doftar trevligt.

Smaken erbjuder mycket. Det finns inslag av gräddkola, honung, malt och tropiska frukter. En del citrus slår sig också genom och jag tycker att det drar åt lime och grapefrukt och även kanske lite annnas. Kolsyran och hela ölen överlag känns väldigt välbalanserad och jag tycker att den känns väldigt len och mjuk i munnen.

Eftersmaken är precis som hela ölen till viss del söt och till viss del besk. Trevligt och det jag känner är främst tonerna från gräddkolan.

Överlag en väldigt trevlig IPA. Fruktig och söt men även med humlebett gör det här till en klart prisvärd öl som jag tror gör sig väldigt bra som sällskapsdryck. Beställ och prova tycker jag!

Betyg: 7

*som vanligt plus för sköna etiketter!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s