Poppels Extra Special Bitter

image

Den här ölen finns i Systembolagets beställningssortiment men också i ett fåtal butiker. Jag beställde min till Örebro. Tillverkaren är Poppels och har tidigare imponerat ordentligt på mig med sin Brown ale, IPA  & APA. Jag har därför rätt höga förväntningar på den här ölen och jag hoppas Poppels lyckas leva upp till mina förväntningar.

Den här ölen är kopparröd/ bärnsten, men det drar åt brunt. Riktigt snygg färg. Skummet blir lite drygt ett finger högt och det faller ganska snabbt. Det blir lite rester kvar i glaset av skummet.

Styrka 5,5%

När jag doftar är det en trevlig maltig historia. Det doftar av lätt rostad malt, hasselnötter och söt kola. Valet av tre sorterst karamellmalt tycker jag levererar en bra doftupplevelse. Vidare känner jag lite höstiga dofter. Äpplen, fikon och en tydlig beska.

Smaken är angenämt besk. Jag gillar andra ESB och jag tycker att den här levererar, hasselnötter, kola, äpplen är intryck jag tar med mig. Tydlig beska och lite humleinslag gör den välbalanserad. Karamellmalten gör tydliga avtramp i smaken och de söta frukterna tillsammans med karamellsmaken är bra. Bra & fyllig öl och kolsyran känns på tungan men är bra.

Eftersmaken är lång och fylld med beska och viss nötighet.

Jag tycker som vanligt att Poppels levererar en bra öl. De känns stilsäkra och vet hur man gör välbalanserad öl. Den här når dock inte fram lika klockrent som t.ex. deras DIPA eller APA gör. Men å andra sidan tycker jag att dom två är särskilt bra. Jag tror att den här är klockren till mat. En lamstek och Poppels ESB så är du hemma. Jag har svårt att  sätta ner foten och välja betyg ska jag erkänna. Jag landar dock i det lite lägre betyget och det motiverar jag med att även om jag gillar den så lyfter den inte riktigt som jag tycker krävs för 7+ betyg.

Betyg: 6.5

Annonser

En reaktion till “Poppels Extra Special Bitter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s