Innis & Gunn Oloroso Cask

wpid-20131029_211006_1.jpg

Det blir ett lite hopp från all julöl. Denna öl är från de små partier som lanserandes på Systembolaget.

Innis & Gunn har gjort sig kända genom sin whiskeyfatslagrade öl som enligt de själva var ett misstag. Det behövdes tunnor att lagra whiskey på så det bryggdes öl som stoppades u tunnorna, som sedan hälldes ut. Ölen blev er restprodukt från whiskeytillverkningen men tillslut kom någon på att ölen kanske skulle smakas på, och vips så föddes Innis & Gunn. Ungefär. Till skillnad från den ordinarie ölen som är lagrad på whiskeyfat är denna öl lagrad på de åtråvärda sherryfaten vilket bidrar med en unik karaktär. Jag gillar Innis & Gunn och jag väntar mig en söt, god öl.

Denna öl är bärnstensfärgad. Ett lätt beige skum som reser sig ca två fingrar högt. Skummet är ganska kortlivat och lämnar ett lätt täcke av små bubblor. Det lämnas lite rester i glaset av skummet.

Styrkan är 7,4%

Doften är som vanligt när det kommer till Innis & Gunnöl väldigt söt. Tydliga inslag av söta fikon som blandas sig med smörkola och fruktiga humletoner. Lite sirapsbröd och sherry ligger i bakgrunden som ett trevligt inslag.

Smaken är även den söt. Innis & Gunn har en väldigt karaktäristisk smak och den här är inget undantag. Smörkolan blandas med vanilj, honung, och en rätt stor kryddighet. Fikonen från nosen återfinns även i smaken. Kolsyrans små bubblor gör sig väl med helheten. Lätt beska mot slutet.

Eftersmaken är medellång med fikon och en lätt beska håller sig kvar i min mun.

wpid-20131029_210648.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s