Eskilstuna Ölkultur Belgisk IPA

image

Den här ölen kommer från Systembolagets beställningssortiment. Det är Eskilstuna Ölkultur som står för produktionen och jag har tidigare druckit deras kanon DIPA och deras lite klena Red ale. Så jag har inte riktigt skaffat mig en uppfattning än om hur bra öl de levererar.

Utseendet är ljust guld och vätskan är ordentligt grumlig. Skummet är vitt, småbubbligt och lite drygt två fingrar högt. Det lämnas mycket rester längs glasets insida.

Styrka: 7%

Doften erbjuder en hel del. Det är främst den belgiska sidan i den här ölen som tillåts utrymme snarare än ‘IPA-delen’ med sin humlighet. Det doftar kryddigt och av den typiska belgiska jästdoften. Det doftar av citrusfrukter, annanas och fläder. Frisk och med lite beska inslag.

Smaken domineras precis som doften av den belgiska sidan. Något jag tycker är kul och spännande. Det finns en kraftig beska som ger utslag långt bak på tungan men även en fräshhet, kryddighet och frukter som ger utslag över hela min tunga. Det smakar av citrusfrukter, fläder och en del kryddor aningen syrlighet infinner sig också. Den känns välbalanserad och gillar du belgisk öl kommer du gilla den här. Vätskan känns bra i munnen och kolsyran är inte vass. Dock dras den med en aningen tvålighet. Jag har sett att en del tycker att den är supertvålig. Det tycker jag inte men visst finns det där.

Eftersmaken är ganska kort men lämnar en besk och behaglig upplevelse.

Överlag tycker jag att det är en riktigt trevlig öl. Definitivt bättre än snittet och den fastnar varken i belgodelen eller i IPA-delen utan lyckas gå en bra balansgång mellan ölstilar. Möjligen hade jag önskat lite mer intryck från humlen, och lite mindre tvålighet men definitivt en bra öl. Efter den klena Red alen övertygar Eskilstuna Ölkultur här vilket är kul! Definitiv värd att beställas hem och provas tycker jag.

Betyg: 7
image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s