Electric Nurse Christmas Ale

image

Electric Nurse släppte vid julölsläppet i mitten av november två öl. Jag har testat den ena, Christmas Ale som är en amber ale. Jag gillar deras APA och tipsade om den för inte så länge sedan här.

Detta är en julöl så den betygssätts 1-5 och inte 1-10 som normalt då säsongsölen jämförs internt.

Den här julölen är trevligt bärnstens färgad med drag åt rött. Vätskan är något grumlig och skummet är cremefärgad. Det reser sig något finner högt i glaset och kvar blir lite få rester.

Styrka 4,2

Doften domineras främja av en lätt och maltig ton med söta inslag av karamell, humle, granbarr, och röda bär. Humlen i doften känns frisk och trevlig.

Doften erbjöd en del intressant men det känns som att smaken faller lite pladask. Det finns en bra beska och den Nya Zeeländska humlen är onekligen trevlig men den känns lite för vattnig och utan något rikligt djup. Malten för sig påmind och spelat bra med humlen och världen är bra i munnen. Det är nog en bra öl till julmaten men för sig själv tycker jag inte att den står rikligt stabilt. Något brödig men även dammig.

Eftersmaken är rätt kort men med trevlig beska.

För mig är det här en besvikelse. Det känns som att Electric Nurse är på rätt väg men når inte hela vägen hem. Den är lite för anonym både i doft och smak för att den ska nå hela vägen. Det finns potential i de trevliga humlearomen men det räcker inte. Helt ok men inte mer än så.

Betyg 2.5

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s