F12 Lager

image

Detta är en öl som kockarna och krögarna Melker Andersson och Danyel Couet tillsammans med Nils Oscar har bryggd. Tanken var att brygga en öl som skulle fungera med den mat som Daniel och Melker ligger bakom på F12.

Utseende ljust bärnstensfärgad. Skummet är vitt och reser sig två fingrar högt i glaset, det faller snabbt ner och det lämnas lite rester längs glasets insida. Vätskan är helt klar.

Doften är maltcentrerad och den tyska malten är påtaglig. Det doftar pilsner och somrigt. Lätt gräsiga inslag tillsammans med citrusfrukter och viss beska. Det doftar även en del bröd och överlag är den rätt trevlig.

Smaken är likt doften maltcentrerad. Den tyska malten gör sig bra och spelar väl tillsammans med den tyska och amerikanska humlen. Karamellmalten som ger den fina färgen sätter även sina spår i smaken och det smakar av karamell, sött men med en påtaglig beska. Tropiska frukter tillsammans med citrus är trevlig. Stor beska för att vara en lager! Smaken känns inte för lätt utan kroppen är relativt fyllig.

Eftersmaken är medellång och främst besk. Lite obalanserad eftersmak som jag inte riktigt kommer överens med.

Överlag är det här en bra lager där den amerikanska humlen gör sig bra med de tyska smakerna. En lager som ebjuder mer än andra. Jag tror den kommer gå hem till de som gillar öl men craft beer-fantaster som gillar beska och kraftiga historier kommer nog inte stå i kö för att få tag på den Jag kan dock tänka mig att den gör sig väldigt bra till en god måltid, vilket också är syftet med F12.

Betyg: 6,5

Flaskan är ett varuprov.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s