Nynäshamns Ångbryggeri Bötet Barley Wine årgång 2012

image

Den här ölen släpptes till Systembolagens små sortiment nu i november. Flaskan är endast 25cl och jag tog utöver den som skall recenseras även en flaska för lagring. Jag drack Sotholmens extra stout för inte länge sedan och den tyckte jag var fenomenal så jag har naturligtvis höga förväntningar även på deras barley wine.

Ölen är djupt bärnstensfärgad och skummet är ett finger högt och beige. Det är ett krämigt skum som relativt fort faller ner. Det blir lite rester kvar av skummet.

Styrkan är 9,1%

Doften är främst söt och maltig. Inte alls lika sötsliskig som andra barley wines kan vara utan mer elegant och lätt. Det doftar av karamell, malt, fikon, lite gräs och någon liten gummiton finns även där. Doften är len och väldigt trevlig.

Smaken är mjuk och rik. Det smakar av knäck, kola, knäckebröd, fikon och mandlar. Det finns även inslag av honung, vanilj och gräddkola. Det här upplever jag som en väldigt välbalanserad och elegant öl. Den har en söthet till sig som balanseras upp med en vänlig beska och jag gillar det. Fyllig smak med len kolsyra.

Eftersmaken är lång med sötma och det är främst malten som står i första rummet här. Väldigt bra helt klart!

Det här är en riktigt trevlig öl som lyckas balansera upp det söta, maltiga och karamelliga med en trevlig beska. Rund och len smak och lång eftersmak. Jag gillar verkligen den här, och jag tror även att den som inte är helt såld på barley wine kan uppskatta den här!

Betyg: 8.5 – Klockrent guldkorn!

Annonser

En reaktion till “Nynäshamns Ångbryggeri Bötet Barley Wine årgång 2012

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s