Coronado Islander IPA

780902

Även detta öl lanserades på Systembolaget under små partier. Coronado Brewing är ett amerikanst bryggeri med säte i San Diego. Som vanligt ska det bli riktigt kul att testa öl jag aldrig tidigare har druckit och jag har stora förväntningar på den här flaskan.

Den här ölen är guldfärgad (ser lite ut som en lager) och vätskan är klar. Det blidas ett fluffigt vitt skum med små bubblor i glaset. Det reser sig tre fingrar högt och håller sig kvar bra i glaset. Det lämnas ordentligt med skumrester.

Ölets styrka är 7%

Doften är riktigt fruktig. Jag känner söta päron, grapefrukt, lime, ananas. Humledoften är påtaglig och känns frisk och fräsh, det är en trevlig, lagom besk doft för mig. Det doftar även lite av tall och överlag tycker jag att det doftar rätt trevligt.

Den här ölen känns len i min mun och den erbjuder en lite vass beska och bitterhet. Första klunken tyckte jag kändes väldigt lovande men den andra och tredje motbevisar lite mitt första intryck. Den fruktighet jag kände tycker jag inte återfinns på samma sätt i smaken. Beskheten tar över smakpaletten och den känns inte så bra och rund längre som vid en första ansats. Jag känner dock mango, ananas, grapefrukt och tall och smak av något träslag. Men den är inte lika frisk som doften var. Jag upplever den som en bra och kraftig IPA men den balanserar inte riktigt upp alla smaker på ett optimalt sätt.

Eftersmaken är lång och erbjuder ordentliga beska humleinslag.

Överlag är detta en okej IPA, (även om recensionen kanske låter negativ så är det inte bara dåligt här) jag tycker att det finns bättre att inhandla men jag tycker definitivt att den är värd att prova. Jag kan tänka mig att den faller många i smaken. Det ska bli spännande att se fler öl från producenten.

Betyg: 6,5

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s