Eskilstuna Ölkultur Vinter Ale

image

Den här ölen åkte med i min beställning för någon månad sedan. Eskilstuna Ölkultur är ett sånt där bryggeri som jag inte riktigt landar i. Ena ölen är superbra, och nästa är ett ”meh”. Vad det beror på vet jag inte, det går bara att spekulera men än är jag inte bortskrämd! Den här ölen beskrivs som en maltig öl med ordentliga mängder amerikansk humle. Det låter onekligen gott.

Ölet är djupt bärnstensfärgad, nästan röd. Vätskan är lätt dimmig och skummet är beige och reser sig något finger högt i mitt glas. Det lämnas en hel del skumrester.

Doften är ordentligt humlig. Jag blir lite förvånad, det är inte alls vad jag hade väntat mig men jag blir positivt överraskad. Det doftar av tallbarr, koda, gräs och citrusfrukter. Det är främst citron, lime och grapefrukt som står ut. Det finns även en del maltiga toner bakom den aningen aggresiva humlen i form av söta karamelltoner och sirap.

Smaken är precis som doften rik i humlen. Stor del humle och det är stor beska. Det smakar av rostat bröd, kola, men tallbarren och citrusen är kvar precis som i doften.

Eftersmaken är rätt lång och beskan ligger kvar länge.

Jag är väldigt positiv överraskad, efter besvikelsen sist så lyfter den här ordentligt. Jag vet inte om vinter ale riktigt är det mest träffsäkra namnet men den är riktigt god. Hade det stått IPA istället hade jag nog svalt det med hull och hår. Den stora humlegiven gör sig påmind både i doft och smak och jag gillar den här!

Betyg: 8/10

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s