Left Hand Brewing Co Fade To Black Volume V

image

Det blev inte många öl från decembersläppet men den här är en av de som kvalade in på min lilla lista. Jag har varit nyfiken på Lefft Hand Brewing ett tag och nu gavs det äntligen ett tillfälle. Bryggeriet är Coloradobaserat och det kommer minst sagt mycket bra öl från det området! Väldigt nyfiken på vad den här har att erbjuda. Förövrigt en av de snyggare etiketterna på länge!

Vätskan jag häller upp är väldigt mörk, nästan helt svart men när jag håller upp den mot en ljuskälla ser jag ett litet rött ljus som lyckas ta sig genom. Ett brunt skum reser sig ca ett halvt finger högt men faller snabbt ner och lämnar inga rester i glaset. Kvar blir endast en liten rand längs utkanten.

Det doftar ordentligt av den kraftigt rostade malten. Bakom den ligger choklad, kaffe, russin och dadlar. Jag upplever doften som elegant om än lite flyktig. Inslag av sirapsbröd och något liten, liten ton av kryddig ost finns även där. Helt klart trevlig.

Den kraftigt rostade malten gör sig naturligtvis även påmind i smaken. Den blandas med syrligt kaffe, och här tycker jag att russinen och det mörka brödet tar större plats. Kakao och förvånandsvärt stor beska men inte stor humlesmak. Rätt lättdrucken trots en ”tyngre” ölstil vilket jag kan tycka är trevligt. Den känns välbalanserad och snäll.

Eftersmaken är lång och beghaglig. Beskan och smaken är de tydligaste inslagen.

Överlag tycker jag att det är en trevlig bekantskap. Det är inte en öl som lamslår mig men mer än godkänd. Trevlig beska, kaffe och choklad gör den bra!

Betyg: 7.5
image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s