Brew Dog JackHammer

image

Jag köpte Brew Dogs 4-pack i samband med att jag tipsade om det som mitt helgtips för inte så länge sedan. BrewDog kan leverera grym öl men ibland blir det bottennapp. Jag vet att den här har fått bra betyg tidigare vilket höjer mina förväntningar! Kul ska det blir att hugga in!

Drycken är guldfärgad och vätskan är klar, lite jästrester finns kvar. Det skummar upp ordentligt och skummet är vitt och nästan tre fingrar högt. Skummet faller ner och det lämnas kvar en hel del rester i glasets insida.

Styrkan är 7,2

Det doftar ordentligt om den här ölen. Humledoften slår igenom stort och det är en torr men fruktig doft jag känner. Det doftar av exotiska frukter såsom mango, mandarin och passionsfrukt men humlens torrare sidor finns där med tall och gräsdofter. Stor beska.

Smaken är frisk, torr men samtidigt fruktig. Den känns fräsch och det är mycket drag i intrycken. Stor beska och de exotiska frukterna ligger kvar men här sår även smaker såsom kola, rostat bröd, tall och ordentligt med citrus. Beskan är stor och ligger nästan ivägen för de andraintrycken, men samtidigt varnas jag för den stora beskan på etiketten.

Eftersmaken är lång och torr. Ölets stora beska är långlivad.

Som en parentes: Jag har sett andra som tagit kort på ölen och då ser den mycket molningare/ grumligare ut och färgen drar mer åt orange/ bärnsten än vad min gör. Är det de andra bilderna som ljuger eller är den ändrad?

Överlag tycker jag att det är en riktigt god öl. Stor beska och de exotiska frukterna gillar jag. Stora doser mango tillsammans med stora humlegiven är uppskattat och kanske framförallt efter julens maltiga och sötare öl. Riktigt bra west-coast IPA som jag tycker skall provas, därför även ett guldkorn!

Glasen är förövrigt från Orrefors och kommer från deras Pulse-serie. Det kommer att komma en separat text om dessa efter förfrågning på instagram (du följer väl mig där också? @alesmakaren)

Betyg: 8/10

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s