Mohawk Extra India Pale Ale

image

Utrotningshotad öl! Vill ni fortsätta se denna öl på hyllorna och inte i beställningssortimentet, se till och köpa den i butik eller beställ hem.

Ölet är bärnstensfärgat med lite drag åt orange. Vätskan är molning och skummet är vitt men reser sig bara något finger högt. Det faller ganska snabbt ner och lämnar inga rester efter sig.

Strykan är 7,5%

Det doftar ordentligt av humle om den här ölen. Stor beska som blandas med exotiska frukter och en hel del citrus. Lite karamelldofter och svag maltdoft. Rund och inte alls så aggressiv som jag hade förväntat mig. Det tillsammans med aprikoser och sirap gör den väldigt trevlig.

Smaken är kraftig och med ett ordentligt humlebett. Jag upplever den som rätt torr och med relativt lätt kropp. Den stora beskan gör sig påmind och det är främst citrustonerna som slår sig fram, lime, citron och lite apelsin. Aningen gröna bananer, kola och syrliga godisar finns även där.

Eftersmaken är rivig med stor beska och det är på snudd att det blir för krafitg beska här.

Riktigt bra öl med stor, stor beska. Helt klart en riktigt bra west coast IPA med stor karaktär. Det är mycket som händer och hittar du inte en riktigt bra amerikansk IPA kan den här absolut stå som substitut. Klarar den sig kvar på hyllorna på Systembolaget kommer jag att handla mer av den här!

Betyg: 8/10 – Till och med ett guldkorn!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s