Innis & Gunn Karlssons Choise

image

En öl som släpptes nu i December och vad som är speciellt med just denna Inis & Gunn-utgåva är att smakerna har kommit fram via en tävling. Nicholas Karlsson från Öland inspirerades av sin islaywhisky som hade lagrats på Marsalafat. Detta födde hans idé som sedan blev en Innis & Gunn-verklighet. Därav namnet; Karlssons Choise!

Utseendet är bärnstensfärgad, nästan brun. Vätskan är klar och det skummar ordentligt när jag häller upp. Tre fingrar högt och cremefrägat som sakta faller ner och lämnar mycket rester efter sig.

Styrkan är 7,4%

Doften bjuder inte på några störra överraskningar med tanke på hur ölen har lagrats. Det doftar fruktigt och lite syrligt efter lagringen på vinfaten och lagringen på whiskyfaten bidrar till doften med inslag av torv och rökighet samt vissa inslag av bränt trä. Utöver det doftar det av malt, karamell och smörkakor. Helt klart spännande och mer intressant än de vanliga Innis & Gunn.

Smaken är överraskande rökig. Lagringen på Islaywhisky har verkligen gett resultat. Jag gillar verkligen rökig whisky men den här rökigheten drar nästan åt cigarettfimpar (när temperaturen steg försvann dock detta fenomen), om än mer elegant. Lagringen från vinfaten bidrar även den och ölen är aningen syrlig och vinös med stor fruktighet från röda bär.

Eftersmaken dras med rökigheten, å ena sidan rolig och intressant, å andra sidan inte så välbalanserad och det blir inte så bra som jag tror det hade kunnat.

Överlag en mer rolig än god öl. Verkligen kul med tävlingen som Innis & Gunn ordnade men jag tycker inte att det här är en av deras bästa även om den sticker ut. Kul att ölen har legat på islaywhiskyfat vilket bidrar till större karaktär.

Betyg: 5.5/10
image

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s