Orrefors Pulse – Ölglas

image

Jag fik ett väldigt trevlig paket från Orrefors innan jul med 4 stycken glas ur deras Pulse-serie. Det var såklart ett par ölglas som jag hade kikat på ett tag. På begäran på mitt instagramkonto kommer här en text för de som är intresserade!

Glasen kom nu i våras och är designade av Ingegerd Råman. Tanken är att de ska passa den morderna användaren både vad gäller form och funktion samt att de går att köra i diskmaskinen.image

Jag har använt glasen mycket sedan jag fick dem och jag gillar glasen skarp. Glasen är lätta och eleganta och jag tycker dom är väldigt snygga. Det är bra glas för att studera ölens utseende och den avsmalnande mynningen gör att doften centreras och framhävs. Glasen känns ordentliga och stabila.

Känslan är väldigt bra när jag använder de och till de mer ospecificerade ölsorterna dricker jag gärna ur dessa. Till exempel gillar jag att dricka stouts och tyngre öl ur Beercuup från Omnipollo eller Tekuglaset. Däremot pale ales, lager m.m. föredrar jag ett bra ölglas.

En sak som jag dock inte tycker är riktigt så bra och som drar ner totalupplevelsen är glaset storlek. Den öl som jag dricker buteljeras främst i 33cl glasflaskor vilket gör att det blir lite för tomt i glaset. Förmodligen skall dessa  även passa till alla de som dricker en 50cl Mariestad. För oss som inte gör det blir det lite tråkigare. Jag gillar små glas och jag kan till och med tänka mig 22cl glas så det blir en skvätt kvar i flaskan. Men det är såklart en smaksak!

image

Till våren kommer Orrefors även att lansera öltypspecifika glas vilket är kul för det betyder att de förstår (förhoppningsvis) och hakar på öltrenden. Det blir lager, pilsner och IPA-glas.

image

Sammanfattning:

Snygga, sköna och mångsidiga glas som är riktigt trevliga att dricka ur. För mig är de dock lite stora så känn och kläm i butiken och skapa din egna uppfattning men jag kommer fortsätta använda mina!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s