Fuller’s Past Masters 1966

image

Fuller’s har en serie som heter Past Masters, i den plockar bryggeriet fram gamla recept från forna mästare och brygger dessa gamla öl. Denna gång är det en strong ale med recept från 1966 som har bryggts. Fuller’s brukar leverera stabila och goda öl så det är vad jag förväntar mig. Ölen kom i och med släppet av små partier i december.

Ölet har en mörk, brun färg med röda inslag. Det skummar upp ordentligt vid upphällning och skummet är lätt beige. Det recer sig cia tre fingrar högt och faller sakta ned. Det lämnas en del rester från skummet i glaset.

Styrkan är 7,3% (Jag såg fel först och läste 23% och fick en smärre chock när jag skulle dricka den)

Det doftar av rostad malt. Chark och rökt korv. Sirap, risgrynsgröt (skumt!) och vörtbröd träder också fram. Örter och knäckebröd tar sig också fram. Jag upplever dock doften som lite trött.

Smaken är liksom doften aningen anonym. Söt, lite rökig helt okej men inte så mycket mer. Det smakar även av aprikos, knäckebröd och viss örtighet finns även. Humlen står helt klart i andra rummet här.

Eftersmaken är relativt kort med viss sötma och maltighet.

Överlag en okej öl som inte utmärker sig på något sätt. Fuller’s brukar kanske vara lite mer intressant än vad den här är. Stabil definitivt men inte mer än så.

6/10

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s