Poppels Vintervärmare TVÅTUSENTRETTON 2013

image

Lagom till att snön började falla och vintern gjorde sin entré passar jag på att recencera Poppels Vintervärmare 2013. Jag gillar verkligen Poppels och har tidigare skrivit om deras Brown ale deras Dubbel IPA, och deras ESB.

Jag betygsätter säsongsölen efter en egen skala 1-5.

Ölet är riktigt mörkt, nästan svart men när den hålls upp mot en ljuskälla lyser ölet rött. Skummet är ljusbrunt med medelstora bubblor och det blir knappt ett finger högt och faller snabbt ned. Det lämnas inga rester efter skummet.

Det doftar som utlovat väldigt kryddigt om den här ölen. Julbord på ett bra sätt! Sirap, russin, nötter, vörbröd, kryddig senap,  julmust och daddlar. Trots många intryck och lite sötare dofter upplever jag den inte som sötsliskig.

Precis so doften är smaken kryddig och julig. Det smakar av julmust, söt malt, daddlar, havre och sirapslimpa. Väldigt snäll och jag tycker den känns hyfsat välbalanserad. Rätt stor kropp och kolsyran är len.

Eftersmaken är maltig, söt och kryddig.

Jag tycker det är en riktigt bra säsongsöl med mycket gott. En julmacka med skinka och senap hade nog gjort sig riktigt bra tillsammans! Dock tycker jag att den blir lite långtråkig och den saknar något som sticker ut. Därför når den här inte toppbetygen.

Betyg: 3.5/5

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s