Nynäshamn Valsviken Vinterporter

wpid-20140113_202048.jpg

Nynäshamn är ett sånt där bryggeri som för mig har lyckats jäkligt bra på sistone, både deras Barley Wine, som jag recenserat här har varit fantastisk, och deras Sotholmens Stout, likaså. Jag har därför rätt höga förväntningar på den här portern. Förövrigt stort plus för den riktigt, riktigt snygga paketeringen!

En riktigt mörk härlig öl gäller jag upp. Helt kolsvart och jag ser inget ljusgenomsläpp när jag håller upp den mot en ljuskälla. Skummet är brunt och blir något finger högt. Det faller ganska snabbt ner och inga rester lämnas. Jag upplever den inte som oljig eller trög som t.ex. en Yeti.

Styrka 9,1%

Det doftar kraftigt om den ölen och spontant glider jag verkligen vad jag doftar. Det doftar kraftigt från mörk choklad, rostad malt, kaffe, farinsocker, julmust, aningen fuktigt såsom inlagda päron. Väldigt gott doftar det.

Valet av sju maltsorter ger verkligen resultat och jag upplever den som väldigt komplex och djup med med många intryck. Kraftigt rostad malt, lite syrlig espresso, bränt socker, choklad, sirapslimpa, och julmust och aningen kryddighet. Riktigt bra.

Eftersmaken är lång och härlig. Mycket kaffe och choklad!

Jag är väldigt nöjd med den här. Stor och kraftig doft utan är kännas spretig, mycket smak och jag upplever den som välbalanserad. Nynäshamn går från klarhet till klarhet.

wpid-20140113_201836.jpg

Betyg: 8.5/10 Guldkornet tilldelas!

wpid-20140113_201813.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s