Hornbeer Grisk IPA

image

Danska Hornbeer har jag verkligennoll erfarenhet av. Jag såg deras Carribean Rum Stout och beställde hem den tillsammans med Dryhop och kvällens sällskap: Grisk. Det ska bli väldigt spännande att testa den här IPA:n. Jag går in med helt tomma blad.

Det är en trevlig bärnstensfärgad med drag åt brun/ orange vätska jag häller upp med ett aningen cremefärgat, vitt skum. Vätskan är molnig. Skummet har medelsmå bubblor som reser sig tre fingrar högt. Skummet är långlivat och det lämnas en del rester efter det.

Styrka: 6,4%

Doften överraskar mig måste jag säga. Det luktar ordentlig som en amerikansk västkust IPA – spännande! Den stora humleprofilen är trevlig och det finns även spår av kola, gräs, tall, stora inslag av exotisk frukt, apelsin, citron, aprikos och grapefrukt. Det doftar väldigt trevlig om den här.

Smaken levererar även den en stor humlesmak och rätt hög beska. Apelsin, grapefrukt, kola och de exotiska frukterna följer med här men det verkligen humlen som sticker ut. Beskan är prominent men jag tycker inte att det tar överhand och likaså går humlen inte till överdrift. Väldigt välbalanserad. Medelstor kropp och aningen vassa bubblor.

Eftersmaken är besk och torr. De stora humlegivarna gör sina avstamp här – bra!

Överlag tycker jag att det här är en riktigt bra öl! Inte helt olik Modus Hoperandi som jag är ett stort fan av. Stor smak av humlen, ordentlig beska som är känns och eftersmaken som är besk på ett snyggt sätt. Jag är verkligen imponerad. Mer av denna tack!

Betyg: 8.5

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s