BrewDog/ Evil Twin Hello My Name Is Sonja

Från Systembolagets små partier kommer den här colaborationen mellan BrewDog & Evil Twin. Den här dubbel-IPAn är ryggd med blåbär vilket känns spännande.

Ölen är bärnstensfärgad med lite drag åt rött. Skummet är vitt och reser sig två fingrar högt. Det lämnas inga rester i glaset efter skummet som snabbt faller ner. Det här är en väldigt snygg öl.

Som vanligt doftar BrewDogs skapelser ordentligt av humle. Här är det en ordentlig humlepunch som erbjuder stor doft av exotiska frukter. Ananas, grapefrukt, lime, tillsammans med en rätt maltig bakgrund som är lite kakig. Blåbären är inte så framträdande som jag hade väntat mig men det finns en viss syrlighet där som blåbären bidrar med.

Styrka: 8,2%

Om blåbären inte var så framträdande i doften är de mer närvarande i smaken. Mer blåbär men det smakar snarare som amerikanska blåbär en våra svenska (tänk mer vindruvor om du inte har smakat själv). Ölen är rätt torr i smaken. Humlen står ut här med sin smak av exotiska frukter och precis som i doften tycker jag det är mycket mango, grapefrukt, annanas, och citrusfrukter. Jag gillar det. Aningen sträv i smaken. Malten adderar en karamell/ knäck/ kakighet vilket är trevligt.

Eftersmaken är lång med en elegant beska, och den är även rätt torr.

Riktigt bra och trevlig IIPA. Extra roligt med en öl som är ”gimmick-ig” med sina blåbär men som ändå är riktigt god, där blåbären snarare adderar något till helheten än förstör. Bra jobbat BrewDog & Evil Twin.

Betyg: 8/10

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s