Green Flash Brewing co. Saison Diego

wpid-20140210_201201.jpg

En till öl från Systembolagets februarisläpp. Den här gången är det ett öl från amerikanska Green Flash Brewing som jag hört mycket gott om. Det ska bli kul att se vad deras Saison Diego har att erbjuda.

Det är ett ljust, disigt, halmgult öl som hälls upp med ett rikligt skum. Skummet är vitt och reser sig snabbt två-tre fingrar högt. Det faller snabbt och sprakar men lugnar sedan ner sig och lämnar en luftig skumkrona.

Styrka: 4,2%

Det doftar kryddigt och härligt om ölen. Lätt och somrigt med belgiska jästinslag, citronskal, nejlikor, persika och halm. Luftigt och somrigt.

Smaken är frisk med där den belgiska jästen gör sig påmind och även kryddigheten. Citronskal, halm, banan, halm, äpplen och blommor. Aningen malt och drag av humle Trevligt och friskt. Munkänslan är lätt på gränsen till tunn och kolsyran känns ordentligt.

Eftersmaken lämnar spår av sin kryddighet och jästtoner.

Trevlig törstsläckare. Jag blev kanske inte jätteimponerad men inte heller besviken. Stabil + kan man väl säga. De belgiska inslagen spelar bra tillsammans med malten och humlen.  Roligt att se Green Flash i Sverige, hoppas vi får se mer framöver.

Betyg: 7/10

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s