Oskar Blues G’knight

wpid-20140214_200533_1.jpg

En till öl från det härliga släppet i februari. Oskar Blues som bland annat gör Dale’s Pale Ale kommer här med en Imperial Red India Pale Ale. Spännande verkligen. Oskar Blues är populära så jag har en del förväntningar!

Färgen är mörkt bärnstensfärgat med röda drag. Vätskan är helt klar, skummet är finbubbligt, cremefärgat och när det sakta faller lämnas det hel rester.

Styrka: 8,7%

Det doftar ordetnligt från humlen tillsammans med den söta och fylliga malten. Tallbarr, koda, grapefrukt, mango och ananas. Aningen syrlig och den söta malten binder ihop helten på ett väldigt trevlig sätt. Smaken erbjuder en stor upplevelse. Ölet är väldigt fylligt och kolsyran känns snäll i munnen.

Det smakar av söta godisar (nappar), humle, exotiska frukter, citronskal, och en söt, knäckig maltbas. Trevlig men subtil beska.

Eftersmaken är knäckig och maltig med viss beska.

Himla trevlig öl! Mycket doft, och smak. Trevlig med stor fyllighet och mycket humlesmak utan att det blir riktigt beskt. Välbalanserad. Det vore trevligt att dricka en riktigt färsk burk men jag tycker samtidigt att den håller upp riktigt bra!

8.5/10

Annonser

En reaktion till “Oskar Blues G’knight

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s