Poppels Russian Imperial Stout Projekt 002

wpid-storageemulated0Snapseed2014-02-25-20.37.52_1.jpg.jpg

Nummer två i Poppels projektserie. Sist var den en Dubbel-IPA som släpptes som fick toppbetyg. Nu är det en Russian Imperial Stout som släppts. Deras provbryggning vann första pris på Porterfestivalen i Göteborg vilket verkligen lovar väl. Poppels gör mycket god öl så visst har jag höga förväntningar, och plus för snygg etikett!

Det är en riktigt mörk öl jag häller upp, på gränsen till nattsvart. Skummet är mörkbrunt med en riktigt krämig topp. Skummet är långlivat och det lämnas inga rester kvar i glasets insida.

Styrka: 8,5%

Det doftar härligt om projekt nummer två! Stora doser salmiak, mörk och kraftigt rostad malt, aningen bränt, mörk choklad, kladdkaka, syrligt kaffe och aningen av sötma och beska. Lovande helt klart.

Smaken känns väldigt fräsch och pigg. Ordentlig choklad, kaffe och kanske främst lakritsen slår först. Det är stora smaker och när de första intrycken lägger sig träder mörkt vörtbröd, kladdkaka och klibbig sirap fram. Munkänslan är bra, aningen bubblig om det skall anmärkas på något. Väldigt fyllig och välbalanserad. Värmande och behaglig alkohol. Jag upplever den som aningen oljig i munnen.

Eftersmaken erbjuder tydlig kaffe, brödighet och smaker av rostad malt.

Wow vilken härlig russian imperial stout. Poppels visar verkligen på mångfald och nr 002 påminner och bevisar att deras projektserie verkligen är att räkna med. Underbar lukt, härlig smak och en dov, mörk eftersmak. Jag upplever den som välbalanserad och medan den kanske inte är helt unik i smaken så är den riktigt bra.

För endast 29,90kr (!) så är den dessutom otroligt prisvärd!

2014-02-25 20.38.07

Betyg: 9 – även ett guldkorn!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s