Cigar City Jai Alai

Cigar City är ett riktigt populärt amerikanskt bryggeri och det känns kul att de har hittat hit. Ölen släpptes som del i de små partierna som lanserades i februari på Systembolaget. Jag har tjuvstartat och drack en direkt på kvällen av släppet och blev inte direkt imponerad. Nu ska jag dricka en och tänka lite mer på vad jag känner och upplever. Vi får se vad som händer!

Ölen är bärnstensfärgad och vätskan är nästintill helt klar. Det skummar upp ca två fingrar av ett vitt småbubbligt skum som ligger kvar rätt länge. Det lämnas en del rester kvar av skummet.

Styrka: 7,5%

Det doftar väldigt gott om den här IPA:n. Humle såklart men en riktigt bra maltbas ger stort djup. Knäck, ljust bröd och söt maltighet. Humlen är som jag skrev tydlig med mango, citrus, exotiska frukter, tall och lite gräs. Väldigt bra !

Smaken erbjuder bra med humle och beska. Mycket från de exotiska frukterna, mango, aprikos, söta godisar, och apelsinskal. Karamellig botten i det hela och humlenär välavägd med den maltiga kroppen. Bra munkännsla och bra kropp. Jag gillar.

Eftersmaken är besk, karamellig och det lämnas en hel del smak av humlen.

Jag drack en burk direkt på kvällen, då tyckte jag inte alls att den erbjöd så mycket men nu i den andra burken blir jag helt klart mer imponerad både av doft och smak. Riktigt bra humlig amerikansk IPA. Inget nyskapande kanske men stabil, och riktigt god! Humlen och den karamelliga kroppen tycker jag känns väldigt bra.

Betyg: 8

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s