Crazy Mountain Brewing Co – Mountain Livin’ pale ale

wpid-storageextSdCardDCIMCamera2014-03-05-12.00.46.jpg.jpgHär är en öl jag helt har missat. En amerikansk Pale ale från Crazu Mountain. Jag går in med ett helt oskrivet blad så vi får se vad som väntar!

Färgen är ljust  vätskan är klar och skumet reser sig nästan två fingrar högt. Skummet är flyktigt och det lämnas just inga spår efter det.

Doften är lite matt men humlig och med en stabil söt maltkropp. Grapefrukt, tall, våt sten (?), sirap och med en ganska brödig, halmig och karamellig bakgrund. Helt okej men lite avslagen.

Styrka: 5,7/

Smaken är precis doften lite trött. Inget riktigt drag i den men den karamelliga kroppen hänger kvar och tillsammans med rätt besk grapefrukt, mandarin, ananas, aningen gummi, känns det inte jättespännande. Dock känns det som det finns potential här som inte riktigt når fram. Aningen spretig och okoncentrerad.

Eftersmaken är rätt besk och den lite söta malten känns här.

Helt okej pale ale på sin höjd. Jag gillar typen på doften och smaken (typ Lagunitas Pale Ale) men den här når inte riktigt fram. Lite för trött, lite för spretig. Dessutm för 26 kr känns den inte så värst prisvärd. Det finns bättre för en mindre peng.

Betyg: 5.5

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s