Omnipollo Nebuchadnezzar

Äntligen har Sveriges kanske bästa öl hittat till det fasta sortimentet på våra Systembolag. All öl sålde enligt Omnipollo slut på fem timmar. Jag hoppas verkligen att det finns kapacitet för att leverera mer snarast. I nästa leverans hoppas jag att marknaden lugnar ner sig som den gjorde med Leon. Den går ju faktiskt att få tag på. Jag dicker förövrigt ur Omnipollos egna ölglas ”Beer cup” som är tillverkad ab ABC.

Ölen är ljust bärnstensfärgad och skummet är varmvitt. Det skummar upp lite drygt två fingar högt. Skummet faller sakta ned och lämnar en del rester efter sig.

a1neb

Det doftar kraftigt om den här ölen. Inre riktigt som när jag drack den på Bishops Arms sent i höstas, men nästan. Doften sprider sig medan jag häller upp den och inslag av grapefrukt, mango, tall, söta godisar, ordentlig beska, rostat bröd, karamell och stora humlegivar. Ja det är många dofter som slåss om min uppmärksamhet. Riktigt bra.

Styrka: 8,5%

Smaken levererar en humlepunch med stor beska. Den är rejält rivig och mangon, tall, citrusfrukter slår sig fram. Bakom de första intrycken lurar en lite lurig smak av lakrits som jag inte riktigt minst från mitt senaste möte med Neb. Aplesiner och örter är andra inslag. Ölet är fylligt men kolsyran är aningen vass. Malten och humlen spelar bra tillsammans och det är som vanligt en snygg öl smakmässigt man får av Omnipollo.

Eftersmaken levererar en ordentlig och lång besk eftersmak med aningar av lakrits.

2014-03-04 20.49.14

Omnipollo kan verkligen leverera öl. Jag mindes den möjligen som lite bättre och utan lakrits men jag kanske har fel? Hur som helst är det en riktigt kraftig, besk och häftig öl som jag får i mitt glas. Jag är nästintill lycklig av att se den i det fasta sortimentet och det är kul att det börjar finnas en del riktigt bra svenska imperial ipor på vårt kära Systembolag.

Betyg: 9 – Guldkorn

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s