Amager Modern IPA – Rond två

03-07-14 EN UPPDATERING.

I höstas när jag publicerade den här recensionen fick jag några svar om att den hade diffat en del mellan olika batchar. Nu har jag äntligen fått tummen ur som man säger och beställt hem en flaska, och jag måste hålla med. Nu är den mer välbalanserad och maltkroppen har fått mer plats. Tidigare kändes den väldigt platt men nu händer det mer och för 35,50kr är den väldigt prisvärd med tanke på att det är en 50cl flaska. Kul att se skillnader mellan olika batchar.

Nu får den en stark 7:a. Kul!

——————————————————

Gammal recension:

Den fulaste etiketten av de öl som släpptes i september men trots detta är jag övertygad om att detta kan vara en riktigt kul öl. Jag har just ingen erfarenhet av Amager men vet att de kan göra väldigt bra öl.

Styrka: 6%

Ölen är ljust bärnstensfärgad och avger ett två fingrar högt, vit skum. Vätskan är lite grumlig. Det är en väldigt snygg öl. Skummet lägger sig sakta och lämnar mycket rester längs glaset.

Den doftar mycket humle och en hel del beska. Det doftar exotiska frukter såsom grapefrukt och persika. Lite inslag av söt och honung och godisnappar smyger sig in och doften är väldigt mjuk och bred för att vara en IPA, som ibland kan vara lite vass.

Smaken är härligt och stor besk med tydliga inslag av humle. Ölen är rätt endimensionell och utöver den lite stäva humlesmaken står det rätt stilla. Den är inte otrevlig på något sätt. Men det händer inte så mycket mer – något av en besvikelse får jag erkänna.

Eftersmaken är lång och besk. Det blir lite strävt och torrt i munnen.

Det har kommit mycket kul öl till Systembolaget och det finns roligare och godare öl på hyllorna en den här.

Betyg: 5/10

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s